La nostra pàgina web especialitzada en venda de vins i licors online té a la teva disposició un ampli ventall de productes perquè puguis escollir entre els millors vins que hem seleccionat i triat especialment per a tu.

  • No hi han productes a la cistella.
  • No hi han productes a la cistella.
  • No hi han productes a la cistella.

ENS LA JUGUEM AMB EL VI

Cada setmana us ajudarem amb aquells moments en el que ho deixem tot a una carta, el vi. Quan hem de sorprendre a la nostra parella o anem a dinar amb els seus pares, o bé quan convides al teu cap a casa, aquella barbacoa amb tots els teus companys, hi ha infinitat de situacions en les quals vols quedar bé o marcar-te un punt i esculls fer l’elecció del vi jugant-ho tot a una carta. Doncs bé, us plantejaré una sèrie de situacions i us deixaré pistes i alguna recomanació per aquests moments. Avui us plantegem la següent situació:

Primera cita amb la teva parella a un restaurant.

Ho sé, avui en dia la cosa va diferent, qui paga? Qui tria el vi?, etc. Per tant primer consell, per aquesta primera cita prepara-la bé i estalvia, de moment no saps si li agrada que paguis tu o cadascú ho seu o si té gustos cars, si triaràs tu el vi o el teu acompanyant, etc.

Per tant, una vegada a taula li preguntes: Vols que triï jo el vi o vols fer-ho tu? Si et diu que tu mateix, ho tens tot de cara per triomfar o tot el contrari.

Aspectes a tenir en compte per saber per on tirar:

1r Coneixes bé a la teva parella?, té gustos dolços o bé secs o salats. Li agrada experimentar o anar sobre segur?

2n Maridatge. Depèn el que escolliu, hauràs de triar un vi o un altre. Ja ho sé, ja ho sé, avui en dia classificar blancs per peix i negres per carns és un error, ja que hi ha blancs ideals per carns i just el contrari. Però estem parlant d’una primera cita, no ens la juguem tant, poder a la segona o tercera, però avui hem de triomfar. Així que segueix aquesta premissa:

Peix, Marisc, Carns blanques = Vi Blanc

Carns vermelles, Plats guisats, amb salses = vi negre

Plat de pasta, pizza, entrepans, aperitiu = vi rosat

3r Preu. Ja hem avisat del fet que, per aquesta cita has hagut d’estalviar, així doncs oblidat dels vins de la casa i els primers de la llista, que solen ser els més econòmics. Els primers són normalment els que han carregat més marge, solen ser vins que trobaries a una botiga per 3 € i els pagaràs sobre els 9/10 €. Si no vas sobrat de peles descarta també els últims, encara que són els més raonables pel marge que li carreguen, solen ser els més cars. Per tant, ens queden els vins que estan situats al centre de la llista.

4t Fem servir tots els factors per triar.

Plats lleugers com entrants, peix, marisc, sushi, carns blanques escull un blanc. Si com hem dit abans no coneixes bé els gustos de la teva parella tens dues opcions, la fàcil que és tirar cap a la DO Rueda i agafar un blanc 100% Verdejo que hi ha de preus més econòmics o un sauvignon blanc o chardonnay que serà algú més car, un clàssic és un albarinyo. Si saps que li agraden vins blancs secs, pots triar vins fets de Xarel·lo del Penedès o bé un Macabeu de l’Empordà, els Costers del Segre solen ser cupatges molt aromàtics però secs. Si li agraden dolços, busca un vi que porti els següents raïms: moscat, gewürztraminer, malvasia o sauvignon blanc.

Plats de Carn vermella, aus, plats guisats o amb salses pots triar un vi negre. Els vins joves o de mitja criança estan de moda, són lleugers amb un pas per boca molt amable, amb finals afruitats i tocs a regalèssia, així doncs, pots triar un Ribera del Duero Roble, un Empordà jove o un cupatge de Costers del Segre i molt probablement encertaràs.

Plats de pasta, pizza, entrepans. Si has escollit un àpat més despreocupat, perquè no?, un rosat que sorprendrà i lliga pràcticament amb tot. Pots escollir un rosat algú més pàl·lid i si hi ha algun plat més lleuger o un peix a part del plat principal lligarà perfectament bé. Si vols rosats pujats de color i més fruiters pots decantar-te per un de la zona de Navarra, si vols alguna cosa més equilibrada, pots triar un Penedès, Rioja o Empordà. Encara que avui en dia pràcticament totes les zones vinícoles fan rosats molt bons.

Per anar sobre segur sense mullar-te. Prepara la cartera perquè vas a cegues… Només li has de demanar al cambrer o sommelier, el que vols específicament. Per exemple: «portem un blanc amb moscat, si us plau». O bé «tens algun vi de mitja criança de Ribera del Duero?» pots demanar que et portin un vi segons varietat, Denominació d’Origen, criança, etc. Ara bé, et refies del que et porti sense mirar el preu i això és perillós.

Quan el cambrer o sommelier preguntí: «qui tastarà el vi», el tasta qui l’escollit i si has estat tu, no t’arronsis, agafa la copa i si saps moure el vi sense esquitxar endavant, si no simplement olora el vi i si perceps aromes a vinagre o a suro, aquell vi no està en condicions. Li fas saber al cambrer i li preguntes si el pot tastar ell també, de bones maneres, això denota humilitat i saber estar. Si el vi olora correctament, el tastem si és bo endavant, si hem demanat un blanc o rosat i trobem que està poc fred, demanem al cambrer una ampolla que estigui a la temperatura idònia i/o una glaçonera amb força gel.

Si esculls amb convenciment i educació, encara no sigui l’elecció més adequada, triomfaràs!, perquè el que es valora més en una primera cita, és la confiança en un mateix, la humilitat i el respecte.

Sense comentaris

FES UN COMENTARI