La nostra pàgina web especialitzada en venda de vins i licors online té a la teva disposició un ampli ventall de productes perquè puguis escollir entre els millors vins que hem seleccionat i triat especialment per a tu.

  • No hi han productes a la cistella.
  • No hi han productes a la cistella.
  • No hi han productes a la cistella.

CELLER ROMÀ DE TEIÀ

El celler romà de Vallmora (Teià) va ser un centre de producció vitivinícola de la Laietània romana amb activitat documentada entre els segles I aC i V dC. Descobert per Lluís Galera el 1966, l’actual parc arqueològic va ser inaugurat el 2009, amb el finançament del FEDER, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i també amb el patrocini d’Acesa Abertis, Caixa Laietana i Alella Vinícola.

El jaciment permet explicar com s’elaborava el vi a l’època romana. Conserva vestigis de les sales de premsat (torcularia), dels dipòsits de most (laci) i de tines de ceràmica semisoterrades (dolia defossa) per a la fermentació i l’envelliment del vi. Vint-i-dos segles després, el parc arqueològic Cella Vinaria permet entendre com era el conreu, la producció i la comercialització del vi laietà a l’època romana. A més, entre les diverses troballes, es conserva el signaculum de plom amb el nom del responsable del celler al segle II dC: “Epictec, esclau de Luci Pedani Clement”.

El parc arqueològic de Vallmora ocupa una extensió d’uns 3.400 m2, que inclou una vinya testimonial i una vinya experimental, i conté les dues úniques reconstruccions del país de premses de vi tal com eren ara fa 2.000 anys.

Descobreix la història i la tradició vinícola del Maresme a través de les restes arqueològiques del celler romà de Teià
Visita a la Cella Vinaria: El vi a l’antiga Roma

La Visita a la cella vinaria és un itinerari pel parc arqueològic de la cella vinaria de Teià que inclou una primera visita al centre d’interpretació del parc arqueològic on s’introdueix la romanització a partir d’un audiovisual així com la visita guiada pel jaciment arqueològic. Amb la visita es descobrirà com es produïa i s’emmagatzemava el vi en època romana, amb quins elements es duien a terme aquestes activitats, així com el tipus de vi que es produïa.

– Obert al públic els dissabtes i diumenges de 10h a 14h. Preu: 3,5€ (visita autoguiada)
– Visita guiada “El vi a l’antiga Roma” els dissabtes i diumenges a les 12 h. Preu: 5,5€ (visita guiada). Idioma: català
– Grups concertats tots els dies de la setmana. Preu: 5,5€ per persona (IVA inclòs). Grup mínim de 15 persones. Idiomes: català, castellà, anglès i francès

Sense comentaris

FES UN COMENTARI